ΖΥΓΟΣΤΑΘΜΙΣΗ ΤΡΟΧΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

 

Η ζυγοστάθμιση των ελαστικών (στατική ή δυναμική) καθιστά ομοιόμορφη την περιστροφή των τροχών και των ελαστικών και γίνεται με την τοποθέτηση αντίβαρων, τόσο στην εξωτερική όσο και στην εσωτερική πλευρά της ζάντας. Στην «AUTO TRUST SERVICE», το αυτοκίνητό σας θα περάσει από ανάλυση σε μηχάνημα ελέγχου της ζυγοστάθμισης ανάμεσα στον άξονα περιστροφής και στη μάζα του ελαστικού. Η ελλιπής ζυγοστάθμιση, εφόσον υφίσταται, θα διορθωθεί με την τοποθέτηση αυτοκόλλητων αντίβαρων, τα οποία καθιστούν και πάλι τον άξονα περιστροφής απόλυτα ευθυγραμμισμένο με το δρόμο.

 

Αν τα ελαστικά δεν είναι τέλεια ζυγοσταθμισμένα, προκαλούν κραδασμούς στο τιμόνι – έως πολύ ισχυρούς – ιδιαίτερα σε ταχύτητες από 100 χλμ./ώρα και άνω και μεγαλύτερη φθορά του ελαστικού με το πέρασμα του χρόνου. Σε αυτές τις περιπτώσεις, συνιστάται αφενός ευθυγράμμιση, η οποία επιδρά στο ελαστικό και στο σύστημα φρένων, αφετέρου ζυγοστάθμιση.

 

Οι ειδικοί της «AUTO TRUST SERVICE» μας θα ελέγξουν λεπτομερώς τη γεωμετρική ζυγοστάθμιση των τροχών χρησιμοποιώντας ειδικό λογισμικό και διαγνωστικό εξοπλισμό. Εφόσον κριθεί αναγκαίο, θα ρυθμίσουν τους συνδέσμους της εμπρόσθιας και της πίσω ανάρτησης για την αποφυγή ασυνήθιστης φθοράς.

 

 

Επιπλέον, υπάρχουν και άλλα προειδοποιητικά σημάδια για την παρουσία αζυγοστάθμιστου ελαστικού: όταν αντιληφθείτε ότι το αυτοκίνητο έχει χτυπήσει κάτι, όταν παρουσιάζεται φθορά του ελαστικού (ειδικά όταν η φθορά στο πέλμα δεν είναι κανονική), αν εντοπίσετε προβλήματα στην πίσω πλευρά των τροχών όταν είναι στριμμένοι, όταν σε μία στροφή η επαναφορά του τιμονιού δεν είναι εύκολη, όταν το τιμόνι τρέμει έστω και ελαφρά στην ευθεία, στην αγορά ενός νέου σετ ελαστικών ή όταν αντικαταστήσετε ανάρτηση ή στοιχεία του συστήματος διεύθυνσης.

 

Αν και οι προδιαγραφές αλλάζουν από το ένα μοντέλο αυτοκινήτου στο άλλο, η ζυγοστάθμιση πρέπει να γίνεται κάθε 15.000 χλμ. Γενικότερα συστήνουμε να κάνετε ζυγοστάθμιση σε κάθε αλλαγή σεζόν, και να αντικαθιστάτε σετ ελαστικών, από χειμερινά σε καλοκαιρινά και αντίστροφα.

 

Αν αμελήσετε τη ζυγοστάθμιση των ελαστικών, η διάρκεια ζωής τους περιορίζεται σημαντικά. Επιπλέον, η οδήγηση με ζυγοσταθμισμένα ελαστικά αυξάνει πραγματικά την ασφάλεια και βελτιώνει την άνεση του οδηγού και των επιβατών. Η τέλεια ζυγοστάθμιση και των τεσσάρων ελαστικών βελτιώνει τις επιδόσεις και περιορίζει την κατανάλωση καυσίμου.

 

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στην ευθυγράμμιση και τη ζυγοστάθμιση;

 

Η ευθυγράμμιση συγχέεται συχνά με τη ζυγοστάθμιση. Υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στα δύο. Ευθυγράμμιση είναι η ρύθμιση της γεωμετρίας των τροχών. Οι τροχοί πρέπει να έχουν κάθε στιγμή τις τιμές που καθορίζει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου.

 

Η ζυγοστάθμιση αφορά την προσθήκη αντίβαρων και στις δύο πλευρές της ζάντας ώστε τα ελαστικά να μη μεταφέρουν κραδασμούς στο αυτοκίνητο, ειδικά σε μεγάλες ταχύτητες.

 

Φέρνοντας το αυτοκίνητό σας στην «AUTO TRUST SERVICE», έχετε τη δυνατότητα να κάνετε ζυγοστάθμιση των ελαστικών και ευθυγράμμιση, εμπρός και πίσω.

 

Οι ειδικοί μας θα σας συμβουλεύσουν ποιος τύπος ελαστικού ταιριάζει καλύτερα με το αυτοκίνητο και το στιλ που έχετε στην οδήγηση. Όπως έχουμε διαπιστώσει, ακόμη και η επιλογή των ζαντών παίζει σημαντικό ρόλο στην οδήγηση, γι’ αυτό και έχουμε στη διάθεσή σας μία γκάμα από ελαφρές ζάντες αλουμινίου, οι οποίες επιτρέπουν στα φρένα να κρυώνουν πιο γρήγορα και εξασφαλίζουν καλύτερη απορροφητικότητα στα χτυπήματα.

 

Στην «AUTO TRUST SERVICE» θα βρείτε: πώληση προϊόντων για το αυτοκίνητό σας, άρτια τεχνική και ηλεκτρονική υποστήριξη, έλεγχο, αντικατάσταση και συναρμολόγηση των εξαρτημάτων που χρειάζονται ζυγοστάθμιση, έλεγχο πίεσης και φούσκωμα των ελαστικών.

 

Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε.
Καλέστε μας για οτιδήποτε χρειαστείτε και προγραμματίστε σήμερα το ραντεβού σας!

Κλιματισμός A/C ΦΡΕΟΝ R134A ΑΠΟ 35€ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ!

X