ΑΛΛΑΓΗ ΛΑΔΙΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

 

Πόσο συχνά πρέπει να γίνεται η αλλαγή λαδιών του κινητήρα;

 

Το λιπαντικό αποτελεί βασικό στοιχείο για τη σωστή λειτουργία και την διατήρηση της αποτελεσματικής του κινητήρα. Η κύρια λειτουργία του είναι να ελάττωνει την τριβή των μηχανικών εξαρτημάτων, αποτρέποντας τη φθορά τους. Επίσης ψύχει τον κινητήρα, καθώς μεταφέρει θερμότητα από τις πιο θερμές στις πιο ψυχρές επιφάνειες.

 

Αν η στάθμη του λαδιού είναι πολύ χαμηλή, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να προκύψει κόλλημα του κινητήρα, με πολύ εκτεταμένες ζημιές.

 

Πέρα από τους τακτικούς ελέγχους που καθορίζονται στις οδηγίες για τη χρήση και τη συντήρηση, είναι σημαντικό να απευθυνθείτε σε ένα Συνεργείο εάν παρατηρήσετε αυτές τις ανωμαλίες:

 

  • Εμφάνιση γαλάζιου καπνού από το σωλήνα της εξάτμισης
  • Παρουσία λαδιών κάτω από το αυτοκίνητο

 

 

Για να επιλέξετε το καταλληλότερο λάδι για τον τύπο του αυτοκινήτου σας, συνιστάται να επικοινωνήσετε μαζί μας, ειδικά αν πρέπει να κάνετε πλήρη αλλαγή λαδιού.

 

Στην επιλογή του σωστού λιπαντικού σημαντικό επίσης ρόλο παίζει ο δείκτης ιξώδους: δείχνει την «ομαλότητά» του, δηλαδή την ικανότητα μείωσης της τριβής, αλλά πρόκειται για μια πολύ τεχνική παράμετρο που συνδέεται στενά με τις θερμοκρασίες λειτουργίας του κινητήρα. Για να λάβετε μια απόφαση στο θέμα αυτό, ως εκ τούτου, είναι σκόπιμο να επικοινωνήσετε μαζί μας εξηγώντας τις ανάγκες και τον τρόπο οδήγησής σας: οι τεχνικοί θα σας κατευθύνουν σίγουρα στη σωστή επιλογή.

 

Το λάδι πρέπει να αλλάζεται τακτικά, ώστε να μπορεί η μηχανή να διατηρεί μέγιστη αποδοτικότητα. Είναι απαραίτητο να αλλάζετε το λάδι και το φίλτρο σύμφωνα με τα σχετικά χρονικά διαστήματα ή τις χιλιομετρικές αποστάσεις που αναφέρονται στο εγχειρίδιο χρήσης και συντήρησης του οχήματος, ενώ οι τυχόν σκληρότερες χρήσεις ενδεχομένως απαιτούν συχνότερη επέμβαση. Και σε αυτή την περίπτωση, οι εμπειρογνώμονες του συνεργείου θα σας παρέχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

 

Η πλήρης αντικατάσταση του λιπαντικού, θα πρέπει να γίνει στο συνεργείο, καθώς απαιτεί ειδικά εργαλεία και πρόσβαση στο κάτω μέρος του αμαξώματος, καθώς και τεχνικές γνώσεις και εμπειρία. Στην Auto Trust Service θα έχετε όχι μόνο τη σιγουριά παρεμβάσεων που εκτελούνται με τεχνικά άρτιο τρόπο, αλλά και «καθαρή συνείδηση» σε σχέση με τη διαχείριση των αποβλήτων: χάρη στον προηγμένο εξοπλισμό μας, το χρησιμοποιημένο λάδι απορρίπτεται με τρόπο που σέβεται το περιβάλλον.

 

 

Διατηρήστε το αυτοκίνητο σας σε άριστη κατάσταση, κάντε το πιο αξιόπιστο και ασφαλές με την πάροδο του χρόνου και βοηθήστε το να λειτουργήσει πιο σωστά και πιο φιλικά προς τον οδηγό αλλά και προς το περιβάλλον!

Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε.
Καλέστε μας για οτιδήποτε χρειαστείτε και προγραμματίστε σήμερα το ραντεβού σας!

Κλιματισμός A/C ΦΡΕΟΝ R134A ΑΠΟ 35€ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ!

X