ΙΜΑΝΤΑΣ | ΚΑΔΕΝΑ ΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

 

Κάθε πότε θέλει αλλαγή ο Ιμάντας / Καδένα Χρονισμού;

Μπορεί να έχετε ακούσει για το πόσο σημαντική είναι η αντικατάσταση του ιμάντα χρονισμού στο αυτοκίνητό σας. Αυτή η σημαντική για την λειτουργία του κινητήρα εργασία δεν αφορά όλους τους ιδιοκτήτες οχημάτων και αυτό γιατί στα σύγχρονα αυτοκίνητα, πολλοί κατασκευαστές προτιμούν τις καδένες (αλυσίδες χρονισμού). Έτσι, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο του αυτοκινήτου σας ή το συνεργείο αυτοκινήτου για να δείτε εάν το όχημά σας έχει ιμάντα ή καδένα χρονισμού και κάθε πότε πρέπει να το αλλάζετε.

 

Κατά μέσο όρο ένας ιμάντας χρονισμού προτείνετε να αλλάζετε περίπου στα 80.000χλμ ή κάθε 4 χρόνια, ωστόσο ένας έμπειρος μηχανικός μπορεί να εντοπίσει πρόωρες φθορές στον ιμάντα.

 

Τι είναι ένας ιμάντας χρονισμού και γιατί είναι σημαντικός;

 

Στο εσωτερικό του κινητήρα του αυτοκινήτου σας υπάρχουν δύο εξαρτήματα που ονομάζονται στρόφαλος και εκκεντροφόροι τα οποία πρέπει να λειτουργούν σε συγχρονισμό μεταξύ τους. Ο συγχρονισμός αυτός γίνετε λόγω του ιμάντα χρονισμού.

Ένας σπασμένος ιμάντας χρονισμού μπορεί να προκαλέσει σύγκρουση στα έμβολα και τις βαλβίδες κάτι που θα βλάψει σοβαρά τον κινητήρα και επισκευή θα έχει μεγάλο κόστος.

 

Πώς θα καταλάβετε πότε χρειάζεται αντικατάσταση ο ιμάντας χρονισμού;

 

Για να υπάρξουν εμφανή σημάδια ότι ο ιμάντας χρονισμού είναι έτοιμος να σπάσει θα πρέπει να έχει παραμεληθεί ιδιαίτερα η συντήρηση του και θα είμαστε τυχεροί που δεν έσπασε μέχρι τώρα. Γι’ αυτό και προτείνετε πάντα η προληπτική αντικατάσταση του κάθε 80.000χλμ ή κάθε 4 χρόνια

 

Επίσης, θα πρέπει να αλλάξετε τον ιμάντα εάν έχετε πρόσφατα αγοράσει ένα αυτοκίνητο για το οποίο δεν γνωρίζετε την ιστορία των επισκευών του. Είναι καλύτερα να αντικατασταθεί ο ιμάντας χρονισμού πρώτου προκαλέσει με μεγάλη ζημιά στον κινητήρα.

Επειδή η εργασία για την αλλαγή του ιμάντα χρονισμού συνήθως είναι χρονοβόρα, θα σας συμφέρει να την συνδυάσετε με άλλες συντηρήσεις στο όχημα σας. Όπως για παράδειγμα να εξετάσει το ενδεχόμενο αλλαγής σε όλα τα εξαρτήματα (γρανάζια και προεντατήρες) που πιθανώς να μην έχουν εμφανίσει βλάβη.

 

Τηρώντας το πρόγραμμα συντήρησης του κατασκευαστή του αυτοκινήτου σας είναι ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσετε το αυτοκίνητό σας σε καλή κατάσταση και να προστατευτείτε από δαπανηρές επισκευές σε βάθος χρόνου.

 

Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε.
Καλέστε μας για οτιδήποτε χρειαστείτε και προγραμματίστε σήμερα το ραντεβού σας!

Κλιματισμός A/C ΦΡΕΟΝ R134A ΑΠΟ 35€ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ!

X